Aon Nederland

Product Owner New Business Development - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
EnglishNederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 08-07-2019 Functiecategorie ICT - Services & Support
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO / Bachelor Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 - 39 Salaris Marktconform
Product Owner New Business Development

Als Product Owner werk je nauw samen met de Business Development Managers New Business om groei te creëren door het ontwikkelen van niet bestaande (Innovatief en strategische) risico oplossingen en afzet kanalen, incl benodigde platformen met een maximale digital buying experience.

De functie
Als Product Owner werk je nauw samen met de Business Development Managers New Business om groei te creëren door het ontwikkelen van niet bestaande (Innovatief en strategische) risico oplossingen en afzet kanalen, incl benodigde platformen met een maximale digital buying experience.

Het scrumteam ,,New Horizons”, welke je functioneel richting geeft, gaat jou hierbij ondersteunen. In het krachtenveld van afdelingen, management, klanten, partners, verzekeraars (zowel nationaal als internationaal) en andere stakeholders, neem jij eigenaarschap. Je prioriteert de potentiële kansen op gebied van new business en inspireert het team.

De opdracht
Samen met Business Development Managers en je New Horizons team, bestaande uit Fullstack Development, Functioneel beheer, Broking, Marketing en de Product Owner, ontwikkel je nieuwe proposities voor grote groepen, zowel bestaand als nieuw. Daarbij richt het team zich zowel op de commerciële aspecten als het opzetten en inregelen van de benodigde oplossingen/platformen. Innovatieve en strategische proposities sluiten optimaal aan bij de wensen van onze partners, eindklanten en zijn vooruitlopende ontwikkelingen in de markt. Ook richten jullie je actief op het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden en marktverkenning. Nadat de proposities zijn ingericht zorgt het team voor de marktbenadering en voor een succesvolle klantervaring.

Wat verwachten we van je?
 • Groei door het realiseren van new business doelstelling
 • Creëren van een visie/strategie en het bewaken daarvan
 • Regelmatige afstemming met stakeholders
 • Samen met New Business manage je de verwachtingen van onze partners
 • Prioriteren en beheren van een product backlog (wensen) op basis van toegevoegde waarde (new business value)
 • Het inspireren en motiveren van je team
 • Het vaststellen van de value proposition voor de partners
 • Het realiseren en waarmaken van partners proposities
 • Het opstellen en specificeren van user stories
 • Het ondersteunen van Business Development in de partner gesprekken op het gebied van commercie, marketing én IT als onderdeel van potentiële proposities
 • Afstemming van de capaciteitsbehoefte op de kansen in de markt
   
De functievereisten
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar jaar ervaring met de belangrijkste aspecten die bij deze functie horen (commercie, innovatieve business development)
 • Online minded; affiniteit met processen en IT
 • Ervaring met werken volgens Agile/Scrum is een pré
 • Ervaring en bewezen track record voor het realiseren van new business doelstellingen
 • Stevige persoonlijkheid, daadkrachtig en stressbestendig
 • Sterk resultaatgericht met grote mate van zelfstandigheid
 • Businessgevoel: denken in termen van toegevoegde waarde, improvement, kosten besparingen en klanttevredenheid
 • Communicatief vaardig en inspirerend
 • Analytisch sterk

Wij bieden
Een zelfstandige en dynamische baan met volop ruimte en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Je krijgt de kans om samen met ons te werken aan een innovatief product van maatschappelijk belang. Hierbij bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste 13e maand en een bonusregeling.

Additionele informatie
Heb je interesse? Solliciteer dan via de ‘Solliciteer’ button. Wij ontvangen graag je CV en motivatie.

Aanvullende informatie over de sollicitatieprocedure kun je krijgen bij René Kleinveld, Recruiter via telefoonnummer +31 (0)6 - 31959453. Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je bellen met Eric Verkeste, Lead Product Owner via telefoonnummer: telefoonnummer 06 - 20 54 41 31.

Naast de gespreksrondes kan een assessment of business case onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Om de integriteit van onze medewerkers te garanderen zal een positieve uitslag van de Pre Employment Screening voorwaarde zijn voor indiensttreding.

Algemeen
Aon Affinity
Aon Affinity is onderdeel van Aon Risk Solutions. Aon Affinity ontwikkelt op maat gesneden verzekeringsoplossingen voor doelgroepen in zowel de B2C als B2B markt. Onder B2C valt onze werkgever/werknemer bediening (zoals Via Mijn Werk), database bediening (zoals KNMV), rechtstreekse bediening (zoals Aon Direct) en private clients. Onder B2B valt onze ZZP, gesegmenteerde en generieke bediening.

Digital, Broking en Marketing
De afdeling Digital, Broking en Marketing speelt binnen Aon Affinity een belangrijke rol bij het ontwikkelen van onze verzekeringsprogramma’s. Wij doen dat voor leden van groepen, zoals branche- en beroepsorganisaties, franchiseketens, verenigingen en stichtingen, maar ook onder eigen merk, voor werknemers van bedrijven, overheden en instellingen en partners. Internetoplossingen staan centraal in onze strategie. Binnen de afdeling Digital, Broking en Marketing wordt veel samengewerkt in multidisciplinaire scrumteams met daarin ook vertegenwoordigers van andere bedrijfsonderdelen, denk aan IT en het volmachtbedrijf.

Aon Nederland
Wij zijn de toonaangevende wereldwijde dienstverlener op het gebied van risk, retirement en health. We analyseren risico’s, geven advies, zorgen voor de (financiële) oplossing en staan klanten bij als bij een incident de bedrijfscontinuïteit wordt bedreigd. Zo helpen wij klanten succesvol te ondernemen. We hebben de unieke kans om de absolute topspeler in Nederland te zijn. Met onze historie, kennis van inhoud en markten en bundeling van krachten zetten we een organisatie neer, die gaat voor resultaten behalen, pro actief helpen en ondersteunen en kansen creëren en benutten, zowel voor onze klanten als voor onszelf. In Nederland heeft Aon 15 locaties met 2.600 medewerkers.

Aon Wereldwijd

Het bedrijf maakt deel uit van Aon plc in Londen, Verenigd Koninkrijk. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 50.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon plc is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE : AON). Ga naar www.aon.com/manchesterunited om meer te lezen over het partnership met Manchester United.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Services & Support
Branch(es) Bank & Verzekeringswezen
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon René Kleinveld
Telefoon (0)6 - 31959453

Vestigingsplaats

Solliciteer